Pokliči me na 01 232 16 55
Nakup nad 60 € nagradimo z brezplačno dostavo.
Obiščite nas v naši trgovini: Komenskega ulica 44, 1000 Ljubljana.

Veganski siri Violife

Izdelki blagovne znamke
Violife

Z vedno večjo priljubljenostjo veganstva in razmahom le-tega je na naših tržiščih vedno več veganskih izdelkov. Se sprašujete, zakaj so veganski izdelki boljši od tistih, ki vsebujejo mleko, jajca ali meso. Veganski izdelki brez vseh teh sestavin, izdelani so na popolnoma naraven način in z zavestjo o varovanju in zaščiti živali.

Izdelka ni možno kupiti preko spletne trgovine.
Nakup je možen v fizični trgovini Orca, Komenskega ulica 44, 1000 Ljubljana ali prodajnih mestih po Sloveniji.

Iz česa so sestavljeni veganski siri?

Za vaš užitek ni bilo potrebno umreti nobeni živali. Veganski siri so novost na našem tržišču, in sicer marsikomu verjetno ni jasno, kaj je to veganski sir. Sir je tradicionalno mlečni izdelek, kar pomeni, da izvira iz mleka, torej lahko ga dobimo iz kravjega, kozjega ali ovčjega mleka. Ampak to je slaba novica za vegane in tudi za tiste, kateri slabo prenašajo laktozo. Neprijetno zvijanje v trebuhu in slabost po uživanju mlečnih izdelkov pestijo marsikoga. Na srečo pa so številna podjetja pripravila različne veganske sire, ki so popolnoma brez mleka in živalskih encimov. Tako so popolnoma varni tudi za vas, kateri imate težave s prebavo zaradi laktoze.

Torej, kaj se skriva v veganskih sirih?

Veganski sir je po drugi strani popolnoma rastlinski in vključuje konsolidacijo beljakovinske mase iz različnih rastlinskih virov z mlečnimi bakterijami, ki se lahko dodajajo tudi zaradi kislosti. Olja, emulgatorji in zgoščevalci se pogosto uporabljajo tudi za izdelavo trdnejših vrst veganskih sirov.

Košarica
Call Now Button