Ekološko marakuja olje, Fushi 100ml

Hladno stisnjeno, nerafinirano, ekološko. Ekološko olje marakuje je odličen vlažilec za kožo zato jo pomaga ohranjati navlaženo. Deluje protivnetno in antioksidativno.

Brezplačna dostava

Nakup nad 60€ nagradimo z brezplačno dostavo.

15,36  12,29 

Hladno stisnjeno, nerafinirano, ekološko. Marakuja olje je bilo dobro poznano že v Azteški civilizaciji in med domorodci amazonskega deževnega pragozda. Olje se pridobiva iz semen eksotične marakuje, ki ima številne dobrodejne lastnosti, najbolj pa je poznana prav po svojih pomirjujočih lastnostih. Marakuja olje je odlično vlažilno olje, je lahko, ne mastno in se enostavno nanaša na kožo. Je odličen vlažilec za kožo zato jo pomaga ohranjati navlaženo.

Olje marakuje ima tudi protivnetno in antioksidativno delovanje, s čimer kožo ščiti pred poškodbami prostih radikalov in jo pomaga ohranjati mladostno. Če olje marakuje vmasirate v boleče sklepe, lahko pomaga omiliti bolečino. Za masažo lahko olje marakuje zmešate z mandljevim oljem. Zaradi svojih pomirjujočih lastnosti ima olje tudi močen anti-stres efekt. Vdihnite aromo olja, nakapajte nekaj kapljic olja na robček in ga položite zraven svojega vzglavnika, ali pa dodajte nekaj kapljic olja v kopel, za sproščanje in umiritev.

Semena za naše olje marakuje prihajajo iz jugo zahoda Ugande, iz gorskega območja imenovanega “Mountains of the Moon”. Klimatske razmere okoli teh gor, v lokalnem jeziku imenovane “Rwenzori” (izdelovanje dežja), so idealne za rast marakuje. Planinska narava terena omogoča zgolj majhno kmetovanje, kar omogoča pridobivanje te priljubljene rastline na trajnosten in obnovljiv način. Trenutno 200 družin proizvaja marakuje iz semen katerih nato pridobivamo marakuja olje. Semena posušijo, očistijo in in razvrstijo lokalne ženske, za katere je prihodek, ki ga zato prejmejo, neprecenljiv, saj so prav one glavni vir dohodka za svoje družine.

 

Uporaba

Olje je primerno le za zunanjo uporabo. Nežno vmasirajte olje s krožnimi gibi na željene predele kože, 2x dnevno. Porabite izdelek v 6 mesecih od odprtja.

Sestava

Ekološko, hladno stisnjeno, divjeraslo olje marakuje. Sveže stisnjeno. Naša olja so vedno sveže stisnjena, iz svežih semen, oreščkov ali jedrc (koščic) iz te sezone, da zagotovimo maksimalno kvalitetno in učinkovitost.