Ekološko olje makadamije, Fushi (100ml)

Z visoko vsebnostjo antioksidantov je ekološko olje makadamije odlično za kožo in za uživanje, obenem pa olje tudi lepo diši in je odličnega okusa.

Brezplačna dostava

Nakup nad 60€ nagradimo z brezplačno dostavo.

21,94  15,36 

Hladno stisnjeno, nerafinirano, ekološko. Makadamijevo olje je čudovito oreščkasto olje, ki se uporablja tako v lepotni negi kot za uživanje, saj ima številne blagodejne lastnosti. Z visoko vsebnostjo antioksidantov je odlično olje za kožo in za uživanje, obenem pa olje tudi lepo diši in je odličnega okusa. Makadamijevo olje ima impresiven profil palmitoleinske kisline, kar pomeni, da pomaga upočasniti staranje kože in celic. Olje makadamije se odlično absorbira in ker je bogato z oleinsko kislino kožo regenerira in navlaži ter nahrani. Linolna kislina v olju pomaga preprečiti trans-epidermalno izgubo vode, s čimer ohranja kožo hidrirano.

Olje je bogato tudi s fitosteroli, ki so gradniki za kožne celice in prispevajo k obnovitvenim lastnostim olja. Makadamijevo olje na koži ne pušča težkega, mastnega občutka. Pomaga lahko pri srbeči in vneti koži, zato je idelano olje za suho in poškodovano kožo ter kožo, ki je že podvržena staranju. Olje kožo obnovi, ohrani vlago in izboljša elastičnost.

Makadamijevo olje se lahko uporablja tudi za lase, saj vsebuje številne pomembne vitamine in minerale, ki pomagajo negovati suhe lase. Ker olje ni težko in mastno, se enostavno absorbira v lasišče in zmanjša pojavnost prhljaja, obenem pa pomaga do svilnatih in sijočih las. Kot olje za uživanje ima makadamijevo olje višje ravni mono nasičenih maščob in manj polinasičenih maščob kot olivno olje. Ima visoko točko segrevanja in z bogato vsebnostjo plamitoleinske kisline je zelo koristno olje za uživanje.

Uporaba

Olje je primerno za uživanje in zunanjo uporabo. Zaužijte 1-3 čajne žličke olja s hrano ali po navodilih vašega zdravstvenega delavca. Olje lahko prelijete tudi po solati ali vmešate v smutije. Za zunanjo uporabo nanesite olje na kožo in lase.

Sestava

Ekološko, hladno stisnjeno, nerafinirano olje makadamije. Sveže stisnjeno. Naša olja so vedno sveže stisnjena, iz svežih semen, oreščkov ali jedrc (koščic) iz te sezone, da zagotovimo maksimalno kvalitetno in učinkovitost.