Ekološko olje črne kumine, 200ml

Že več kot 2.000 let se črna kumina (Nigella sativa) tradicionalno uporablja v različnih kulturah sveta kot hrana za zdravje in dobro počutje.

Brezplačna dostava

Nakup nad 60€ nagradimo z brezplačno dostavo.

28,75  23,00 

100% ekološko, hladno stiskano, vegansko, brez topil. 100% aktivne sestavine. Že več kot 2.000 let se črna kumina (Nigella sativa) tradicionalno uporablja v različnih kulturah sveta kot hrana za zdravje in dobro počutje. Antični Egipčani so zelo dobro poznali in uporabljali črno kumino. Tudi Tutankamon naj bi imel v svoji grobnici stekleničko ekološkega olja črne kumine. Ekološko olje črne kumine iz linije Viridian Nutrition je najvišje možne kvalitete, narejeno izključno in samo iz egipčanskih ekoloških semen, hladno stisnjeno in ustekleničeno v rjave stekleničke, pod odejo dušika, ki nudi zaščito olja pred zrakom in svetlobo.

Viridian Nutrition ekološko olje črne kumine je certificirano ekološko s strani Soil Association. Ta zagotavlja, da je naše olje vzgojeno brez uporabe sintetičnih pesticidov ali drugih kemičnih obdelovalcev. Vse ekološke farme za naša semena črne kumine se nahajajo v Egiptu in zagotavljajo najvišjo možno kakovost. Olje črne kumine lahko uporabljate tako, da ga uporabite v prelivih za solato, dodate v napitke ali ga zaužijete z žlico. Uporabite ga lahko tudi za masažo glave ali prsnega dela.

Uporaba

Visoko hranljivo olje lahko dodate v sadne ali zelenjavne smoothije, solatne prelive, pomake, juhe ali ga kot začimbo dodajte na zelenjavo, v testenine, riž, krompir … lahko pa ga preprosto zaužijte z žličko. Olje črne kumine lahko uporabljate tudi topično – tradicionalno se uporablja za masažo,  vmasira pa se ga lahko tudi na prsni predel. Kot prehransko dopolnilo vzemite 2-3 čajni žlički dnevno ali po navodilih zdravstvenega delavca.